dinsdag 29 mei 2007

“Olympics voor Dieren” geannuleerd na klachten van mishandeling en wreedheid

Een zoo uit Shanghai zei dinsdag dat het een show genoemd “Animal Olympics” geannuleerd had na klachten van mishandeling van organisaties voor dierenwelzijn.
De show was geschrapt want “kon de veiligheid van onze bezoekers niet garanderen“, zei een vrouw van het dierenpark aan de telefoon.
De vrouw weigerde haar naam op te geven en zei dat de verantwoordelijken niet beschikbaar waren. Ze wou geen vragen beantwoorden aangaande de beschuldigingen van mishandeling.
De krant « Shanghai Daily » citeerde een reactie van park « Su Feilong »: “Als vervroegd geannuleerd door de negatieve reactie van het publiek. De spelen hebben nooit voor problemen gezorgd. Maar dit jaar kregen wij klachten zodat we ermee zijn gestopt.”
De show vertoonde dieren in atletische situaties zoals bokswedstrijden tussen kangoeroes en hun oppassers, vechtende of op fietsen rijdende beren, en olifanten met koordtrekken.
Dierenrechtenorganisaties verspreidden het nieuws op Internet en organiseerden campagnes met brieven naar de overheidsinstantie van Toerisme en regeringsdiensten van Shanghai.
“Dit is verlagend voor de dieren, beledigend voor ons verstand en een ramp voor een mogelijke kans voor meer respect voor de wilde dieren waarmee we de wereld delen”, zei Daniel Turner.

Elders echter klinkt het motto “De show must go one!”

Geen opmerkingen: