maandag 28 mei 2007

Schandaal in Korea. Regeringsmedewerkers in verband gebracht met illegaal Berenvleesrestaurant .


De Maanbeer

Recentelijk vernemen we uit Korea dat verschillende raadsleden van Jincheon County betrokken zijn bij een illegaal berenvleesrestaurant .

Het nieuws werd bekend gemaakt op KBS televisie in Korea . Op het scherm zag men een 20tal Jincheon County raadsleden en hun voorzitter zich te goed doen aan een uitgebreid diner van Shabu-shabu beer. Het restaurantmenu verkoopt allerhande berenvleesproducten, zoals poten, gal en zelfs berenwijn.

Blog Image

De eigenaar van het restaurant is Kim Dong Ku, ook al een County raadslid. Met zijn vrouw exploiteert hij een bijhorende berenkwekerij waar het vlees te koop is.

Hoewel ze beweren dat ze de Maanberen behandelen als huisdieren, toont het rapport een 20tal beren samengepropt in een enkele kooi. Bij de bestelling wordt de beer ter plaatse neergeknuppeld en geslacht. Restaurantbezoekers kunnen ook "meeneemschotels" bekomen, waaronder Berenjong uit de kwekerij .

Berenkwekerijen zijn spijtig genoeg legaal in Korea. Nochtans is de slacht voor vlees in tegenspraak met verschillende wetten. Tengevolge van het rapport, onderzoekt de politie mogelijke overtredingen van de wetgevingen op Wilde dieren bescherming, Voedselhygiƫne en Afvalverwerking. Kim Dong Hun, zijn vrouw en 3 farmmedewerkers worden vervolgd voor hun misdaden. Countyraadsvoorziter en raadsleden zullen echter aan bestraffing ontsnappen omdat het Ministerie onvoldoende wetgeving ter beschikking heeft. Yoo Young Hun heeft zich publiekelijk verontschuldigd, maar beweert onwetend te zijn aangaande de onwettelijkheid van de slacht. Hij beweerde tevens dat hij niet wist dat het berenvlees illegaal was. Moeilijk te geloven, want de buren hebben de raadsleden regelmatig zien dineren en gaan ervan uit dat honderden beren geslacht en verorberd zijn door de raadsleden. Het is meer dan ooit duidelijk dat IAKA steun nodig heeft om de wetgeving in Korea te verstrengen om zo de Maanbeer te kunnen beschermen.

Teken de petitie tegen consumptie van beren en beren boerderijen! klik hier

5 opmerkingen:

Carmen zei

BEAR FARMS IN KOREA - "Save Bears"!! 1940 Signatures

Thank you for signing this petition. Your signature has been successfully recorded.

Anoniem zei

I want not concur on it. I assume polite post. Expressly the appellation attracted me to study the intact story.

Anoniem zei

Amiable dispatch and this fill someone in on helped me alot in my college assignement. Say thank you you on your information.

Anoniem zei

Hi
Very nice and intrestingss story.

Anoniem zei

Ik heb care-4-animals.blogspot.com gevonden via Google. Goed gemaakt! Ik hoop wil ook zo een site te maken.
Waarmee heb je dit gemaakt?

Groetjes,
Henny uit Purmerend