donderdag 7 juni 2007

Verwaarloosde cocker spaniël moet inslapen


AALTEN - Twee dierenartsen, politieagent Willem Saris en Gert Wissing van de dierenambulance hebben regelmatig dierenleed gezien, maar dinsdagochtend was er sprake van een uitzonderlijk geval.

Wissing werd gebeld door inwoners van Dinxperlo, die aan de Keminksweide een hond hadden gevonden.
"Hij is daar waarschijnlijk gedumpt, want hij kon bijna niet meer lopen." De cocker spaniël bleek jarenlang verwaarloosd te zijn.
Dierenarts Van der Heiden: "Dit is al heel lang aan de gang. Het is jaren geleden begonnen met een slecht gebit." De dierenarts tilt de bovenlip op: "Het beginstadium is te veel tandsteen. Daarna is die kies eruit gerot. Je kijkt nu zo in de neusholte. We komen bij honden vaker slechte gebitten tegen, maar dat kan behandeld worden. Hij heeft jarenlang pijn gehad, is aan het wegrotten.".
De hond heeft ook jarenlang chronische oorontsteking aan beide oren gehad. Dierenarts Van der Heiden denkt dat het weefsel in zijn oren al aan het rotten was. Nadat het dier onder narcose achter de praktijk was neergelegd, zaten er snel enkele felgroen-glanzende kadavervliegen bij.

Politieman Willem Saris hoopt dat een foto van het dier tips oplevert. Het gaat om een zwart-witte cocker spaniël, een gecastreerde reu. Grijze haren rond zijn snuit wijzen op een leeftijd van tien tot vijftien jaar. Het dier was niet gechipt of getatoeëerd.

Dierenarts Erwin Coonen: " Het dier moet vreselijke pijn gehad hebben bij het eten. Het gebit is aangetast, de wortels liggen bloot." Honden met lange oren als deze hebben vaker oorproblemen. Van der Heiden: "Die oorproblemen zijn echter goed te behandelen. Maar dit is extreem. Dit zien we niet vaak." De dierenarts heeft de hond gisteren laten inslapen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

S C H A N D A L I G

Anoniem zei

ik hoop dat ze de eigenaar terugvinden en hem ook eens goed laten leiden,dit kan toch niet ongestraft gebeuren, wat een onmens is dit? hetis in 1 woord gezegd Verschrikkelijk !!!!!!!