zondag 27 mei 2007

Misselijkmakende “ANIMAL OLYMPICS’ in Shanghai.

Toen Animals asia hoorde dat er olympische spelen voor dieren werd gehouden in Shanghai Wild Animal park, is AAF leidinggevende Annie Mather naar Shanghai gevlogen om de verschrikkelijke omstandigheden te onderzoeken.
Dit is een van de vele parken in China die vreemde en gruwelijke shows met dieren organiseert. Dit om maar zoveel mogelijk bezoekers te trekken.

Er zijn verschillende shows:

Beren die op volle kracht tegen elkaar moeten boxen als kangaroes, of olifanten die pop muziek moeten blazen. Dit zijn maar twee voorbeelden. Iedereen snapt dat dit gedrag niet bij het soort dier past. De training gebeurt daarom op een erg pijnlijke manier, en is zeer barbaars. Er worden nog vele andere wilde dieren gebruikt zoals: een tijger, een leeuw, een chimpansee, een zebra, en nog zoveel andere.

Wat ook een bekende attractie is voor de bezoekers is op de foto gaan met een wild dier. Uit veiligheid voor de bezoekers wordt wel eerst de bek van het wilde dier met ijzerdraad vast gemaakt, het dier zit vast geketend, en vaak worden ook nog de klauwen verwijderd. De omstandigheden waarin het dier leeft is ook al onacceptabel. In en uit de kooien vertonen de dieren chronische stress. Iets wat heel gevaarlijk is voor dieren.

Een Australische kangaroe krijgt een flinke klap tegen zijn kop van een in clownspak gestoken man tijdens een beschamende wedstrijd die maar weer eens laat zien hoe barbaars de Chinezen omgaan met dieren.
Deze bizarre match vond plaats tijdens de zogenaamde “Animal Olympics” in Sjanghai.
In het gevecht leek de kangaroe achteruit te wankelen nadat hij een harde rechtse hoek had gekregen van de bont uitgedoste tegenstander.
Maar de kangaroe, die aan zijn voorpoten bokshandschoenen droeg, vocht terug, omklemde de clown en dwong hem terug in de touwen.
De kangaroe is een van de 300 “atleten” die deelnemen aan het jaarlijkse evenement, nu al voor de vierde keer, in het Sjanghai Wild Animal Park.

Het evenement dat in een grote arena wordt gehouden brengt ook een olifant die de olympische toorts draagt en verschillende dieren waaronder zebra’s en berggeiten die in wedrennen en races mee moeten doen.

Onlangs was er ook een smakeloos optreden van een beer met bokshandschoenen aan zijn poten. Of een beer die op een scooter heel voorzichtig over een draad moet rijden waaronder een circusacrobaat hangt.

Blog ImageBlog ImageBlog ImageBlog ImageBlog ImageBlog ImageBlog ImageBlog Image

Het vierde jaar van de “Cruel Olympics” in het Shanghai Wildlife Park trok de laatste keer duizenden bezoekers; waaronder veel schoolkinderen. Het misbruik van de dieren in deze Olympics is duidelijk.
Er is nog steeds geen wet die deze shows en omstandigheden verbied. Zonder wet worden deze dieren misbruikt voor geld.
Volgens dierenrechtenactivisten scoren de Chinezen heel slecht op het gebied van dierenbescherming en bestaan er in China ook geen wetten om dieren te beschermen. De protesten van dierenwelzijnsorganisaties wordt wel gevoeld door de Chinese overheid die er op uit is hun reputatie wat betreft dierenrechten en mensenrechten te verbeteren.

Misschien is dit jaar het laatste jaar van de “Cruel Olympics”.
Onder zware druk van wereldwijd protest en het Olympisch Comité heeft China moeten zwichten.

Geen opmerkingen: