maandag 28 mei 2007

China wil het kweken van tijgers legaliseren om er zogenaamde volkse medicatie van te maken en het verbod van tijgerbeenderen opheffen.

Geld is weer eens de boosdoener voor dit dierenleed.

Internationale behoudsgezinde experts, die luidop roepen over het falen van China om het eten van tijgervlees en het gebruik van tijgerbeenderen te verbieden, worden nu geconfronteerd met een nieuwe uitdaging.
Er is een toenemende golf binnen de publieke opinie, waarschijnlijk aangemoedigd door enkele officiële agentschappen, om de handel in tijgerdelen terug te openen.

Het grootste argument voor hen is geld. Chinese wildparken hebben meer dan 5000 in gevangenschap gekweekte tijgers en ze geraken stilaan zonder geld. De verkoop van tijgerdelen, inclusief vlees voor speciale restaurants en beenderen die in de traditionele Chinese geneeskunde verwerkt worden, brengen grote sommen geld op voor “de privé tijgerkwekers” in China. “We kunnen het niet langer bekostigen om tijgers groot te brengen, want we geraken stilaan zonder geld”, zegt Liu Dan, hoofd van het Hengdaohezi tijgerkweekcentrum in het Noord - Oosten van China. Dat laatste wordt beschouwd als ’s werelds grootste kweekcentrum voor Siberische tijgers. Hij wil dat het verbod op handel in tijgerdelen opgeheven wordt zodat hij fondsen kan vergaren voor het park.

Dat een officiële afgevaardigde in de dichte omgeving van Liu zijn stem verheft ter bevordering van de handel in tijgerdelen, en dat zijn mening ook werd verkondigd via honderden mediakanalen door een officiële vertegenwoordiger Xinhua, is veelbetekenend. In stilte lobbyen om het verbod op te heffen, is de strategie van de illegale tijgerboerderijen waar restaurants die tijgervlees verkopen en fabriekjes die geneesmiddelen vervaardigen, gebaseerd op tijgerdelen, deel van uitmaken.
Een vrije handel in tijgerdelen wordt ook ondersteund door de beoefenaars van traditionele Chinese geneeskunde, welke geloven dat elk deel van de tijger voor een geneeskundig gebruik, kan dienen.

De regering heeft het woord tijgerbotten geschrapt uit de TCM woordenboeken, maar de vraag naar de materie blijft onverminderd doorgaan.
Wildlife experten voelen aan dat de opheffing van het verbod , zal eindigen in een waanzinnige race naar tijgerbeenderen.

Protesteer ook tegen deze krankzinnigheid, waardoor de tijgers helemaal snel uit zullen sterven en teken de PETITIE

1 opmerking:

Carmen zei

Thank you, Carmen!
Thank You for Signing:
Please Stop the Tiger Trade
You signed this petition at:
3:22 PM PDT, May 28, 2007