zondag 20 mei 2007

Bokito blijt lieveling van slachtoffer

Ondanks dat hij haar bijna dood had gebeten, blijft Bokito de lieveling van Petronella Yvonne de Horde. Dat zegt de vrouw die afgelopen vrijdag te grazen werd genomen door een ontsnapte Zilverruggorilla vandaag in dagblad de Telegraaf en in het Algemeen Dagblad.

In de interviews met de kranten, verhaalt de vrouw over de benauwdste minuten van haar leven. Aan de aanvaring met de op hol geslagen Bokito hield de vrouw een verbrijzelde rechterhand, een gebroken arm en pols, een indeukte borstkas en honderden bijtwonden over. De Horde ‘volgde’ Bokito al zijn hele leven lang. Zij beschikt zelfs over videobeelden uit Bokito’s babytijd. In Blijdorp zei de vrouw, had ze echt contact met Bokito.

Geen toevallig slachtoffer
Gorilladeskundigen suggereerden dit weekend in het televisieprogramma Nova al dat De Horde mogelijk geen toevallig slachtoffer is geworden van Bokito’s razernij. Volgens Frank Rietveld van de Apenheul in Apeldoorn zou Bokito de vrouw herkend hebben en haar dus doelbewust als slachtoffer hebben gekozen.
De vrouw wordt vandaag opnieuw geopereerd aan haar verwondingen.

Ook de dierentuin heeft vandaag bevestigd dat het gedrag van de vrouw mogelijk Bokito's aanval heeft uitgelokt. De vrouw zou zich niet onderdanig genoeg hebben gedragen. Ook zou de aap zijn getriggered door stenengooiende kinderen.

Geen opmerkingen: