vrijdag 25 mei 2007

Geld verdienen over de rug van Bokito

Bokito is nu ook een merk

Bokito is niet meer alleen een gorilla die vorige week uitbrak uit Diergaarde Blijdorp, het is nu ook een merk geworden. Maandag is Bokito door Bryan Carlo Pengel uit Den Haag als merknaam gedeponeerd, zo is woensdag bekendgemaakt door merkenbureau Shield Mark.

Bokito is nu een merknaam voor een aantal producten zoals cd's, drukwerk, kleding en reclame-uitingen. De gorilla heeft al een eigen kledinglijn, via de internetpagina Bokitoshop.nl. 'Je ziet dat bij iedere hype mensen erboven op springen om de naam te deponeren, zoals bij prinses Máxima, de euro en de winnaar van Idols', aldus een woordvoerder van Shield Mark.

Aardappeltjes
In de reclames van een aardappelmerk wordt Bokito ook opgevoerd. Tijdens een telefoongesprek wordt de gorilla aangeraden voortaan de aardappeltjes te eten als hij stoom wil afblazen.
Diergaarde Blijdorp is niet blij met deze ontwikkeling en wil commerciële uitbuiting van de gorilla tegen gaan. De zoo onderneemt daarom actie tegen dit soort initiatieven. De dierentuin heeft het aardappeltjes-merk gesommeerd te stoppen met de reclame.

Op bizz.nl woedt een verhitte discussie: 'profiteren van andermans ellende is onkies' vs. 'slimme jongens, die handig inspelen op actualiteit'

Enkele voorbeelden van reacties:

* Ach, ranzig... Een vrouw die een relatie probeert aan te gaan met een gorilla, da's pas ranzig. Niet beseffen, dat het toch echt een wild dier is. En dan later zeuren en een claim indienen.... brrrr!! En dan is het net wat Lodwijk zegt: je hoeft er niet op in te gaan.

*Ik vind die hele gorilla en de gebeurtenis overrated. Veel te veel heisa om zo'n voorval. Die vrouw zelf ook, eist nu ook een schadeclaim. En nog zo iemand, een getuige. Als ze er maar rijker van worden. Belachelijk.

*Dat die vrouw een schadeclaim neerlegd lijkt mij niet meer dan normaal. Hoe je het ook wendt of keert de dierentuin is verantwoordelijk. Je mag er toch vanuit gaan dat je veilig door een dierentuin kan lopen zonder dat er wilde dieren op je nek springen.

*Die vrouw had gewoon moeten luisteren naar de oppassers. Natuurlijk is het vreselijk als het je moeder of wat dan ook is overkomen, maar voor die aap vind ik het nog veel erger, het is zijn instinct om zo te reageren. Ik zou het schandalig vinden als die vrouw een schadevergoeding zou krijgen!!!!!

*Iedereen loopt gelijk weer te piepen dat hier 'misbruik' van gemaakt wordt, ik vind dit onzin, want het is inmiddels allemaal zo opgeblazen en dan nog, dan verdienen er mensen geld aan, niks mis mee toch! Zo gaat dat tegenwoordig, ik snap niet dat mensen daar nog raar van opkijken. En die gewonde vrouw had gewoon uit zn buurt moeten blijven dan was er niks aan de hand geweest. Nu zitten al die beesten de hele dag binnen.. Daar wordt hun humeur heus niet beter van......

Geen opmerkingen: