vrijdag 11 januari 2008

Rottweiler bijt 2-jarig kind dood

In Frankrijk heeft een rottweiler een tweejarig kind doodgebeten in het bijzijn van zijn hulpeloze moeder. De hond van de familie viel het jongetje aan en beet het meerdere keren. Het tragische incident gebeurde voor de familiewoning in Charnay, ten noorden van Lyon.

De moeder trachtte tevergeefs het dier weg te trekken. De jongen is met zware verwondingen na een hartstilstand gestorven.

Tot nu toe leefde het dier zonder problemen samen met de familie. De hond droeg geen muilkorf. Op private grond is dat echter niet verplicht.

Bron: http://www.hln.be

In Frankrijk gelden bepaalde regels als het gaat om bepaalde hondenrassen.
Een raszuivere Rottweiler is wel toegestaan, maar er zijn wel speciale regels voor:

Toegestane honden in Frankrijk, maar gebonden aan speciale regels:

Een hond van het zuivere ras (dus mèt een stamboom) American Staffordshire Terriër, Tosa, Rottweiler en honden die lijken op het Rottweilerras behoren tot de categorie waak- en verdedigingshonden en zijn wel voor een verblijf in Frankrijk toegestaan. De Mastiff en Boerbull met stamboom mogen Frankrijk dus ook niet in.

Voor deze 2e categorie honden gelden wel speciale regels: de honden moeten altijd aangelijnd zijn, in openbare gelegenheden is het dragen van een muilkorf verplicht en de houder/eigenaar moet minstens 18 jaar zijn, niet veroordeeld zijn voor een misdaad of tot een gevangenisstraf en je moet tegen schade en aansprakelijkheid verzekerd zijn (neem dus voor de zekerheid ook maar een kopietje van je WA verzekeringspolis mee). Vakantiegangers die op een camping willen verblijven moeten de camping op de hoogte stellen dat er een hond mee komt. Als je via DogsIncluded boekt doen wij dat voor je. Sommige campinghouders vragen ook naar het hondenpaspoort, hou hier rekening mee.

Let op: bij controle worden alleen geldige stamboompapieren erkend als bewijs van raszuiverheid van de hond. Niet vergeten mee te nemen dus !
Bij constatering van het niet naleven van de hierboven genoemde regels kan je hond in beslag genomen worden, of worden gerepatrieerd.

1 opmerking:

Anoniem zei

zeer interessant, bedankt