woensdag 18 april 2007

Dongense koe neemt duik in het zwembad

LOON OP ZAND/DONGEN - Bo Baeten moest even goed nadenken toen hij gisteren 112 belde. "Met welke instantie wilt u doorverbonden worden?" werd de 18-jarige gevraagd. Een koe in het zwembad: Baeten moest er goed over prakkezeren.

De Loonse tiener zat binnen, toen hij rond 10.45 uur opeens een koe in de tuin zag staan. Die had zich niets gelegen laten liggen aan de omheining die om de wei stond. Kort daarop viel het dier in het met groen zeil afgedekte zwembad dat bij de villa van de familie Baeten, aan het Kraanven in Loon op Zand, ligt. De brandweer moest eraan te pas komen om de koe uit het water te takelen. Zo'n drie kwartier later stond de bruin-witgevlekte viervoeter weer op het droge.

"We hebben water uit het zwembad gehaald om verdrinkingsgevaar te voorkomen", zegt bevelvoerder Peter Rosenbrand. Navraag bij Dongenaar Dick Dankers, tot wiens veestapel de koe behoort, wijst uit dat het dier wel vaker aan de wandel gaat. Die reislustigheid leverde haar zelfs de bijnaam 'De reiziger' op. Dankers: "Ik vind het heel vervelend voor de eigenaars van het zwembad, maar stel dat de koe de N261 was opgelopen. Wat had er dán wel niet kunnen gebeuren?"

Bron: BN/De Stem

Geen opmerkingen: