donderdag 26 april 2007

Dode dieren dumpen wel strafbaar, maar geen vervolging????

Schagen - Gemeentewerkers van Schagen hebben deze week een dode hond gevonden. Het dier zat in een half dichtgebonden vuilniszak die opviel omdat er veel vliegen omheen zoemden. De zak lag in de struiken bij het Schoenmakerspad.

Het dode dier ligt nu bij openbare werken aan de Zijperweg in een vrieskist tot een destructiebedrijf het kadaver komt ophalen. Dit tot ongenoegen van het Dierenopvangcentrum. ,,Het kan natuurlijk zijn dat iemand zijn huisdier heeft gedumpt, maar je kan nooit uitsluiten dat dit het werk is van een buurman die het beest zat was.''

Het asiel vindt daarom dat in ieder geval moet worden onderzocht of de hond is voorzien van een chip of tatoeage waarmee de eigenaar kan worden opgespoord. En mocht dat niet zo zijn, dan kan in ieder geval een signalement van het dier worden opgesteld. ,,Je wil niet weten hoe lang de lijst van vermiste dieren hier is'', aldus directeur Jettie Stronk van het asiel.

Gemeentewerken denkt dat het gaat om een 'poedelachtige' hond. ,,Maar we hebben niet zo goed gekeken, want het was geen prettig gezicht met al die vliegen en zo.'' Niet duidelijk is daarom ook hoe de hond is gestorven.

De vondst is gemeld bij de politie. Die zegt dat het op deze manier dumpen van een dood dier strafbaar is, maar dat er geen onderzoek komt.

1 opmerking:

Carmen zei

Strafbaar, maar geen vervolging. Waar zijn we toch mee bezig?

Als de politie zich eens wat meer bezighield met dit soort misdadigers op te pakken i.p.v. zich bezig te houden met geld te innen voor boetes zodat ze weer lekker op vakantie kunnen, zal Nederland misschien eens goed na gaan denken voordat ze weer een dier zomaar afschieten en dumpen!